На сесії Світязької сільської ради говорили про реалізацію нових проектів

01.12.2017 / Новини

29 листопада відбулася чергова сесія Світязької сільської ради, під головуванням сільського голови Миколи Цвида.

Про це йдеться на сайті Шацької райдержадміністрації.

На порядку денному питання, що стосувалися планування бюджету, освоєння коштів з державного фонду охорони навколишнього природного середовища, внесення змін в Програму регулювання земельних відносин, змін в рішенні сільської ради «Про сільський бюджет на 2017 рік».

Також депутати уточнили та доповнили питання реформування і вдосконалення землекористування на 2017 рік, опрацювали питання затвердження містобудівної і землевпорядної документації та інше.

Голова тендерного комітету, юрист сільської ради Микола Жалнін роз’яснив ситуацію, яка склалася щодо відмови тендерного комітету Світязької сільської ради переможцю тендеру на виконання робіт з реалізації проекту будівництва очисних споруд у селі Світязь вартістю 4 690 609 грн (яке неодноразово розглядалось на оперативних нарадах у голови Шацької райдержадміністрації).

На спробу прокоментувати Миколою Цвидом цю ситуацію керівник району Василь Голядинець відповів:

“Таку несерйозну причину відмови непотрібно вже вкотре озвучувати. Є ціла корпорація фірм, які б задовільнили всі вимоги тендерного комітету. Шкода праці й часу яка була проведена за рік та втрачених кошт не повернеш. Я бачу тут лише небажання працювати та дбати про добробут світязян , в тому числі, розвиток самого села”.

Посадовець також повідомив про розробку генерального плану побудови нового дитячого садка в селі Світязь. Доручив розпочати розробку проекту будівництва та зауважив, що за оформлення тендерної документації та відповідальності за втілення в життя даного проекту нестиме відповідний відділ райдержадміністрації.

Так, вирішено не тільки через вищезгадану проблему а й тому, що сільська рада неспроможна реалізувати такий маштабний проект.

Є також необхідність створення об’їздних доріг для того, щоб була можливість перекриття центральної дороги, яка проходить паралельно пляжу. Це дасть можливість безпечно та комфортно відпочивати людям.

На завершення голова райдержадміністрації зазначив, що потрібно включитись до роботи вищезгаданих проектів, щоб мати в кінці позитивний результат.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*