На ринку тимчасової праці в Польщі українців більше, ніж поляків

07.03.2019 / Новини

У 2018 році громадяни України домінували на польському ринку тимчасової праці – наразі українських працівників є на 14 % більше, ніж поляків, зайнятих на цих самих засадах.

Про це повідомляє Польське радіо.

Польща, з точки зору українців, є привабливим місцем для трудової міграції з багатьох причин. Таке велике збільшення кількості іноземців, які бажають працювати над Віслою, може бути спричинене підтримкою роботодавця, яку українці отримують з самого початку.

Про це розповіла Юлія Новицька, начальник відділу легалізації зайнятості в “Групі Прогрес”. Важливою є консультація та допомога у виконанні формальностей, пов’язаних з легалізацією перебування та початку роботи. Кожного разу, коли це необхідно, консультанти супроводжують українців під час візитів до Обласного управління.

За даними “Групи Прогрес”, минулого року серед тимчасових працівників над Віслою на 100 поляків було 130 українців. У 2017 році ситуація була протилежна – на 100 українців 150 поляків. Зростання кількості українців, які виконують тимчасову роботу в Польщі, видно у випадку як чоловіків, так і жінок.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*