На ринку “підскочила” ціна на лохину: продавці просять до 100 гривень за літр

11.07.2016 / Новини

Коли люди вдосталь поїли чорниць і зробили запас на зиму, розпочався сезон не менш корисних ягід – лохини. Раніше вони росли лише в лісі, тепер – і в садах.

На кислому і рихлому ґрунті, при хорошому освітленні і безперешкодному доступі вологи до коренів лохина тішитиме садівників чудовими врожаями.

У Шацькому районі умови для розведення лохин є оптимальними, тому наразі чимало людей займаються їх вирощуванням. Починають із декількох кущів, а через пару літ успішно реалізовують на ринках і саджанці і ягоди, – повідомляє «Район.Шацьк».

Цього року продавці лохин просять за літр ягід від 80 до 100 гривень (у минулому році – 60 гривень). Можна сказати, що ціна на ягоди “кусається”, проте попит є. Та й ягід багато – місцеві мешканці продають вирощені у власних садах лохини і перепродують ті, які купують у місцевого приватного підприємства «Флора».

Лохину визнали однією з найбільш корисних для організму ягід. Вона захищає організм від впливу радіоактивного випромінювання, підтримує роботу підшлункової залози і кишечника, нормалізує роботу серця, зміцнює стінки кровоносних судин, сприятливо діє на нервові клітини.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*