На Рівненщині вже два пам’ятника Бандери, на Волині – жодного

26.05.2016 / Новини

Депутат Леонід Богдан 12-го квітня на сесії Любомльської міської ради у депутатському запиті до міського голови Романа Ющука ініцюював встановлення пам’ятника Степану Бандері у місті. 

Як відомо, на території Волинської області нема жодного монумента Степану Бандері, і за словами депутата Богдана, Любомль міг би стати першим містом, у якому б височів пам’ятник українському націоналісту.

Читайте також: Чи буде пам’ятник Степану Бандері у Любомлі?

Пам’ятник Степану Бандері відкрили 22-го травня у Млинові, на сусідній Рівненщині. Споруджений він майже повністю за приватні кошти. До речі, це вже другий пам’ятник, перший монумент кілька років тому встановили в Здолбунові.

Як розповів один із ініціаторів встановлення монументу у Млинові Володимир Тутевич, всього на пам’ятник і його встановлення витратили близько 200 тисяч гривень.

“Допоміг підприємець, який надав матеріал, багато що робилося своїми силами. Так, ми самотужки заливали основу, клали плитку, вмощували бордюри. Перед відкриттям два тижні роботи тривали на місці встановлення монументу”, – каже Володимир Тутевич.

Що ж до Бандери у Любомлі, то, за словами Леоніда Богдана, на монумент необхідно виділити з міського бюджету загалом 50 тисяч гривень. Проте, як бачимо, у сусідній області вартість подібного постаменту відрізняється аж у 4 рази. До речі, про таку ж, і навіть більшу, суму зазначав і Роман Ющук, міський голова Любомля. За словами того ж Ющука, 200-250 тисяч гривень для Любомля – це велика сума.

Крім того, на Рівненщині поставили пам’ятник Бандері за приватні кошти. Але чи реально встановити монумент Бандері у Любомлі – питання поки залишається відкритим, адже ніхто не дає конкретної відповіді про виділення коштів на підтримку такої ідеї.

 

3 Коментарів На Рівненщині вже два пам’ятника Бандери, на Волині – жодного

  1. Так нехай Богдан ініціатор такого проекту разом зі своїми однодумцями Жолобом,Строцюком,Білобабкою.і тд…..,самі скинуться і поставлять цей пам’ятник,а не робить з цього піар собі за кошти міської ради(тоб то наших жителів)

  2. Да……..,я думаю в нас в місті тільки що і нехватало пам’ятника Бандері,в нас що немає більш нагальнішіх проблем?та кому він потрібен? ви запитайте стареньких бабусь і дідусів нехай вони вам розкажуть про їхні діяння над мирними жителями

  3. Тут зовсім не в Бандері справа і не в спорудженні пам’ятника цій історичній постаті.
    А далі , як то кажуть, “No comments”. Приходьте на засідання міськради, знайомтесь з депутатами ближче, вивчайте їх настрої і учіться читати “між рядками”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*