На Рівненщині вилучили бурштину вартістю 10 мільйонів гривень (ФОТО)

07.12.2017 / Новини

На Рівненщині працівники прокуратури та поліції вилучили найбільшу за останні роки партію бурштину вагою більше 1 тисячі кілограмів вартістю близько 10 мільйонів гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області.

У рамках кримінального провадження щодо незаконної діяльності, пов’язаної з незаконними операціями із бурштином, працівники прокуратури Рівненської області спільно із співробітниками Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області 05.12.2017 провели 9 обшуків на території м. Рівне, Рівненського та Сарненського районів.

За результатами проведення слідчих дій ліквідовано діяльність підпільного цеху з обробки «сонячного» каміння, а також вилучено, зокрема й у житлових приміщеннях, 1017 кг обробленого і необробленого бурштину загальною вартістю близько 10 млн грн, спеціальне обладнання для його незаконного видобутку (мотопомпи, шланги) та ручної обробки.

На даний час підготовлено клопотання до суду про накладення арешту на вилучене майно.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення і притягнення до передбаченої законом відповідальності фігурантів незаконних оборудок з бурштином.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області за ст.ст. 240, 294, 342, 345 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, масові заворушення, опір та насильство щодо працівника правоохоронного органу). Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою Рівненської області.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*