На польському кордоні знову зросли відмови у в’їзді українцям

05.08.2019 / Новини

У першому півріччі цього року кількість відмов у в’їзді до Польщі для громадян України зросла на 12 %, однак темп зростання числа відмов вповільнився в порівнянні з минулим роком.

Про це з посиланням на аналітичний центр “Європа без бар’єрів” інформує Українська правда. 

У першому півріччі 2019 року кількість відмов у в’їзді громадянам України на кордоні з Польщею становила 27 923, що на 12,1 % більше ніж за аналогічний період 2018 року.

“Це свідчить про те, що ситуація з відмовами у в’їзді громадянам України на кордонах Європейського Союзу стабілізується після понад 50-відсоткового зростання у 2018 році, адже абсолютна більшість всіх відмов у в’їзді до ЄС стаються на польському кордоні. Ми очікуємо подальшої стабілізації цього показника”, – пояснила виконавча директорка організації Ірина Сушко.

“Насправді, коли ми візьмемо дані за 2016 рік, до безвізу, додамо відмови у візі до відмов на кордоні і порівняємо з аналогічними даними за 2018 рік, то побачимо, що загальна кількість відмов навіть зменшилася”, – розповіла експертка.

Головними причинами відмов у в’їзді громадянам України на польському кордоні залишаються брак документів для підтвердження мети візиту й умов перебування і брак коштів для забезпечення перебування або повернення назад. Так само як і раніше, абсолютна більшість відмов стаються на наземному кордоні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*