На озері у Шацькому районі інспектори виявили браконьєрські сіті та ятери (ФОТО)

23.05.2020 / Новини

На період нересту припадають найжорсткіші обмеження вилову риби – з метою охорони, збереження та створення сприятливих умов для природного відтворення водних біоресурсів.

Та, на жаль, любителі тихого полювання нехтують нерестовою забороною, повідомляє Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Про це свідчить чергова рейдова перевірка екоінспекторів ДЕІ у Волинській області на водні об’єкти Волині (оз.Кримне, оз. Синове, оз. Святе, оз. Острівне Старовижівський р-н, оз. Остров’янське Шацький р-н, оз.Турське Ратнівський р-н), під час якої вилучили сорок сім безгосподарських риболовних сіток, загальною довжиною близько 3000 м, та тридцять два ятера.

Також інспектори склали два протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП, які будуть передані для розгляду до судових органів.

Державна екологічна інспекція у Волинській області закликає дотримуватися встановлених заборон під час нересту. Адже він, 21 травня, закінчився тільки на річках, на решті водних об’єктах області ще триває.

Просимо небайдужих громадян інформувати про виявлені факти незаконного вилову водних біоресурсів за номером «гарячої лінії» (0332) 72-33-96.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*