На озері Пулемецьке інспектори рибохорони виявили трьох порушників рибальства

07.02.2020 / Новини

У період з 1 по 31 січня 2020 року державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля проведено 30 рибоохоронних рейдів та викрито 80 порушень природоохоронного законодавства, з яких – 20 грубі.

Також складено 45 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), два – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів) та один – за ст. 188-5 КУпАП. Крім цього, оформлено 12 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, – повідомляє Рибохоронний патруль Волині.

«За даний період на порушників накладено 2 550 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 13 659 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 21 кг водних біоресурсів, з яких 16 кг – на ринках.

Вилучено 34 од. заборонених знарядь лову та ще 41 од. за актами безхазяйного майна. Також 13 кг живої риби, вилученої з безгосподарських знарядь вселено назад у природне середовище», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, 22 адміністративні справи передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, шостого січня рибпатрулем зафіксовано три грубих порушення правил рибальства.

Порушників викрито на оз. Пулемецьке, поблизу с. Пулемець Шацького району. Троє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – трьома сітками. У сітці одного з порушників знаходилося 2 екз. ляща. Водні біоресурси в живому стані випущено у середовище існування. Завдяки оперативним діям рибпатрульних порушники не встигли завдати шкоди рибним запасам.

На осіб оформлено три адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення правопорушників до відповідальності.

Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно КУпАП, становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*