На озерах Шацького нацпарку провели рибоохоронний рейд: де виявили браконьєрів

29.10.2019 / Новини

26 та 27 жовтня Волинський рибоохоронний патруль здійснив спільний рибоохоронний рейд з громадськими активістами. Рейд провели на території Шацького національного природного парку.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

26 жовтня, прямуючи до Шацького району, державний інспектор рибоохорони викрив грубе порушення правил рибальства. Так, на р. Луга у м. Володимир-Волинський зафіксували порушника, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – одним екраном. Завдяки оперативним діям рибпатрульного громадянин не встиг завдати збитків рибному господарству. На особу склали протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

У Шацькому районі рейдова група у складі державного інспектора рибоохорони, громадських інспекторів та п’яти громадських активістів обстежили озера Чорне, Люцимер, Світязь та Піщанське. Під час обстеження озера Світязь, що тривало три години, ані порушників, ані заборонених знарядь лову не виявили.

27 жовтня під час спостереження на озері Піщанське виявили та вилучили 5 одиниць безхазяйних сіток. Живу рибу, що знаходилась у сітках, випустили назад у середовище існування.

У той же день, уже без участі громадськості, рибоохоронний патруль продовжив рейд Шацьким районом. Під час обстеження водойм виявили та вилучили таку кількість безгосподарського майна: на озері Люцимер – 10 одиниць ятерів, на озері Пулемецьке – 5 одиниць ятерів та 2 сітки. На озері Пісочне безхазяйного майна та порушень не виявили.

«Спільні рибоохоронні операції з залученням громадськості вже показали свою успішність у боротьбі з браконьєрством. Дякуємо громадянам за активну позицію та небайдужість до рибної галузі. Ми відкриті до співпраці та раді усім, хто бажає долучитися до контролю за порядком на водоймах», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація

Нагадуємо, до 31 жовтня триватиме подача документів для участі в конкурсі до Волинського рибоохоронного патруля.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*