На освіту Волині впродовж 5-ти років витратили 481 мільйон гривень

14.12.2017 / Новини

Впродовж п’яти років у Волинській області відкрили 20 нових дошкільних навчальних закладів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 14 грудня, повідомляє ІА Волинські новини.

Як наголосила керівниця управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна, відкриття нових садочків дозволило збільшити кількість місць для прийому дітей. Також було забезпечено нові робочі місця для працівників галузі освіти.

Відкриття нових дошкільних навчальних закладів було профінансовано, в основному, за рахунок місцевих бюджетів.

Людмила Плахотна зауважила, що загалом на реалізацію п’яти річних освітніх програм було скеровано більше 481 мільйона гривень. Переважна частина цих коштів була забезпечена місцевими бюджетами.

За рахунок обласного бюджету, своєю чергою, було, зокрема, забезпечено стипендіями обдаровану волинську молодь. Із цією метою протягом п’яти років виділили 6,303 мільйона гривень.

Також очільниця управління освіти наголосила, що майбутнього року, відповідно до вимог нової освітньої реформи, в області потрібно буде розбудувати мережу профільних шкіл. Так, області необхідно продумати діяльність інтернатів, де діти зможуть проживати.

Проблема, як пояснила Людмила Плахотна, полягає в тому, що на Волині наявна велика кількість шкіл, де у 10–11 класах навчається до 10 дітей. Згідно з вимогами профільної освіти, у школах мають бути наявні мінімум три паралелі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*