На Олімпіаді у Пхьончхані вирує заразний вірус

13.02.2018 / Новини, Спорт

Зимові Олімпійські Ігри 2018 9 лютого стартують у південнокорейському Пхьончхані. За лічені дні до відкриття Олімпіади стало відомо про вірус, який поширився серед тутешніх жителів.

Як інформує BBC, десятки охоронців, які мали б забезпечувати безпеку на Олімпіаді-2018, потрапили до лікарень з норовірусом і були змушені припинити роботу.

Загалом від роботи відсторонено понад тисячу співробітників приватних охоронних компаній. Замість них безпеку забезпечуватимуть 900 спеціально спрямованих в Пхьончхан військовослужбовців.

Загалом у місцеві лікарні з симптомами блювоти та діареї госпіталізували 41 особу. Усі вони жили в молодіжному центрі в Пхьончхані, а не в олімпійському селищі, де проживають спортсмени.

За даними оргкомітету Олімпіади, норовірус підхопили 32 людини21 особа проживала у молодіжному центрі, а ще 11 – в інших місцях.

Достеменної інформації, як саме вони заразились немає. Зараз перевіряють водопровідну воду, проводять обстеження персоналу та продуктів харчування. Персонал зобов’язують користуватись антисептичними засобами для рук.

Офіційний представник Олімпіади Крістоф Дюбі запевнив, що вживають оперативних заходів, щоб запобігти подальшому поширенню вірусів.

Дуже жорсткі заходи прийняті щодо їжі і напоїв. Коли виявляється випадок зараження, починається дезінфекція всієї зони, де перебувала ця особа,– наголосив Крістоф Дюбі.

Довідка: Норовіруси викликають гостру шлунково-кишкову інфекцію. Вірус є дуже заразним і може передаватися через їжу або воду.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*