На море – не лише влітку: 5 лайфхаків дешевого відпочинку

20.08.2017 / Новини, Статті

Літо добігає кінця, а ви так і не встигли поніжитися у пінних хвилях моря? Не засмучуйтеся! Відпустку не доведеться відкладати до наступного року!

Ви зможете відпочити ще цієї осені і навіть суттєво зекономити. Сайт 24 ділиться секретами, як спланувати відпочинок на морі цієї осені.

Машиною

Якщо у вас обмежений бюджет – зверніть увагу на закордонні курорти, до яких можна легко добратися наземним транспортом. Автобусні тури чи машина значно здешевлять поїздку. Особливо, якщо в машині буде не двоє пасажирів, а хоча б четверо.

У вересні чи навіть у жовтні погодні умови дозволяють відпочивати в недалеких від України Болгарії, Хорватії та Чорногорії. Дві останні країни є доволі дорогими для українського туриста у високий сезон, тож оксамитовий сезон – чудовий шанс насолодитися місцевою красою і зекономити!

    Чорногорія

У ці країни можна звісно брати тури. Але ми радимо вам самостійно забронювати житло, наприклад котедж на компанію. Готувати їсти можна як самим, так і ходити у місцеві ресторанчики. Гастротуризм: що може бути кращим?

Машиною також можна добратися до Італії – наприклад на Венеційську Рив’єру. У сезон ціни тут кусаються, а от у вересні можна собі дозволити. Це ж стосується Греції. Сюди їздять туристичні автобуси, дорога нелегка, але економія суттєва.

Житло

Забронювати житло можна за допомогою Booking.com або ж Airbnb. Обирайте житло з відгуками, так ви зрозумієте якої воно якості. У системах бронювання є спеціальні фільтри, з їхньою допомогою ви зможете знайти варіант вам по кишені.

На Airbnb діє спеціальна система знижок. При першій реєстрації ви отримуєте знижку, яку можна використати на наступні бронювання. Знижку можна отримати, якщо запросите зареєструватись своїх друзів. Окрім знижок за запрошення друзів, Airbnb має спеціальні промокоди, які дадуть вам гарантовану знижку.

Гарячі путівки

Якщо ви прихильник “все включено”, але хочете зекономити – гарячі путівки ваше все! Туреччина, Єгипет, Туніс – відпочивати тут восени просто неймовірно. Людей менше, спека помірніша. А гарячі путівки (куплені за кілька годин до вильоту) дозволять відпочити доволі бюджетно. Ви можете звернутися безпосередньо до туристичної агенції або ж самостійно моніторити пропозиції. Не забудьте почитати відгуки про готель на Booking.com, щоб потім не розчаровуватися.

До речі, зараз туристичні агентства пропонують відпочинок в ОАЕ по 250-300 євро. Щоправда, у ціну входять сніданок та вечеря. Зате відпочивати можна й у листопаді, тут справжня спека. Країна дорога, але дуже цікава і незвична для українців.

Ще один варіант поїхати у ці країни і зекономити – раннє бронювання. Якщо ви плануєте відпустку за 1,5-2 місяці, оплатіть тур вже і отримаєте серйозну знижку.

Дешево літаком

Якщо душа бажає таки летіти літаком, зверніть увагу на лоукости. Їх в Україні, як вам відомо, по суті … один. Wizz Air має з України не так багато напрямків, але наприклад восени ви можете полетіти з Києва на Кіпр. Саме восени відпочивати там оптимально, оскільки влітку там дуже гаряче. Або ж можна доїхати наземним транспортом до сусідніх країн (Польща, Угорщина, тощо), а там величезний вибір лоукостів і напрямків, які вони пропонують.

Квитки на літаки дешевші, якщо бронювати наперед. Але можна купити квитки “на вже” зі знижкою. Так Wizz Air пропонує знижки до 50% ледь не щомісяця. До речі, коли купуєте квитки, не забудьте порівняти вартість у різних перевізниках на сайтах-агрегаторах. Наприклад вам у пригоді стане Tickets.ua. Часто дешевше буває летіти з одного міста, а повертатися в інше. Якщо зможете обмежитися ручною поклажею, теж суттєво зекономите.

До кінця жовтня можна відпочити й у Португалії! Летіти сюди найкраще з Польщі чи Угорщини. На океані можна не лише поплавати, але й повчитися кататися на серфінгу. Житло в жовтні обійдеться значно дешевше, ніж влітку. Ціни на продукти теж адекватні.

                                                                                              Португалія

На персепективу

До речі, вітчизняний МАУ теж дає знижки! Щоправда, квитки треба купувати наперед. Ідеально за 10 місяців. Наприклад зараз ви можете придбати квитки на наступний липень за смішну ціну. Знижки також будуть для покупців за 8 і 6 місяців. Тож, якщо маєте мрію, купуйте квитки зараз і готуйтеся до відпустки наступного літа.

Наприклад квитки на червень у Грузію на двох туди і назад зараз обійдуться вам в районі 2 тисяч гривень.

І ще один варіант відпочинку пізніше. Мрієте потрапити на райські острови взимку? Пропонуємо вам Канарські острови. У грудні можна чудово і бюджетно відпочити! Правда, добиратися доведеться з пересадками. Але у вас ще є час все гарно спланувати, замовити недороге житло і зустрічати Новий рік з літньою засмагою.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*