На Любомльщині з’явиться новітня лабораторія рослинництва (ВІДЕОсюжет)

У селі Рівне, що на Любомльщині, невдовзі має з’явитися лабораторія вирощування рослин у пробірках. Індійські інвестори вже підтримали пілотний проект, який наразі розпочав роботу в Луцьку. Звідти його перенесуть у Рівне, де він запрацює у масштабних розмірах.

Для реалізації поставленої мети індуси та українські партнери (фермерське господарство “Вест-Фенікс”) просять у влади району надати до 1000 га землі. Тут планують вирощувати найкращі сорти ягід та здійснювати процес селекції.

Вже 60 років індійська компанія “HiMedia Laboratories” працює в сфесі мікробіології та 10 років суто над проектами сільського господарства.

“Сюди ми приїхали для підняття розвитку сільського господарства в Україні, а саме на Волині. Ми надали необхідну допомогу (хімічні інгредієнти, мікроелементи), аби пілотний проект лабораторії рослинництва запрацював у Луцьку. Зараз ми прибули на Любомльщину, щоб вивчити ваші грунти. Потрібно зрозуміти, що саме їм потрібно, які мінерали. Ми хочемо дати добрива не хімічні, а органічні. Тоді продукція буде екологічно чистою”, – зазначає менеджер фірми Найнеш Чаудхарі.

Голова Любомльської райдержадміністрації Микола Пархомук переконаний, що така співпраця зможе підняти на новий рівень сільське господарство району й дасть хороші тенденції розвитку у процесі децентралізації для громади. Тож уже готує відповідні документи для надання в оренду необхідних земель для інвестора. Правда, поки не знає, де таку кількість нічийних угідь назбирати.

“В районі зробимо все, аби посприяти інвестору. Буде здійснюватись дослідницька робота, розведення вищих сортів ягід та кращих порід овець, страусів тощо. На території Рівненської сільради необхідної кількості земель нема, але будемо шукати у сусідніх населених пунктах”, – розповів голова РДА.

Детально у відеосюжеті.

Читайте також:

1 Коментар На Любомльщині з’явиться новітня лабораторія рослинництва (ВІДЕОсюжет)

  1. Ооо батя зара собі чужі заслуги пришише…тіпа адміністрвція лабораторку открила

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*