На Любомльщині затримали двох браконьєрів та вилучили в них зброю

10.10.2016 / Новини, Статті

На Любомльщині під час одного з рейдів правоохоронці затримали на гарячому двох молодиків на полюванні в пізню пору доби з незареєстрованою зброєю.

Микола Хомич, єгер Любомльського УТМР, спільно з працівниками Любомльського відділу поліції проводили відпрацювання з виявлення осіб, які здійснюють незаконне полювання в нічний час.

4-го вересня бизько 21 год в лісі, поблизу села Крушинець, учасники рейду помітили світло ліхтарів. Двоє молодиків з рушницями, не зареєстрованими у встановленому законом порядку, вийшли на полювання та ще й в нічний час. Один із хлопців, зобачивши правоохоронців, намагався втекти та викинути рушницю в річку.

Серед правопорушників був житель Нудиж, 1991-го року народження та громадянин із Крушинець, 1990-го р.н. Нічого вполювати вони ще не встигли.

Затримані на гарячому відповідатимуть перед законом за недотримання правил полювання (ст 85 Кодексу України про адмінправопорушення) та порушення порядку придбання й зберігання мисливської вогнепальної зброї (ст 190 КУпАП). У цих осіб вилучили зброю та наклали стягнення у вигляді штрафу.

Наразі чимало проблем створюють мисливці, що полюють на дичину з тепловізорами. Тож рейди щодо виявлення правопорушників систематично проводитимуться й надалі.

До того ж, за словами правоохоронців, у цей період дозволено полювати лише на пернату дичину в світлу пору доби по суботах та неділях.

q-0ya0yb8i

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*