На Любомльщині відкрили новий Центр розвитку кар’єри

29.05.2017 / Новини

Нещодавно на базі Любомльського професійного ліцею відбулося відкриття Центру розвитку кар’єри.

В заході взяли участь ліцеїсти, роботодавці, представники громадських організацій, засобів масової інформації.

Про це інформує сайт Волинського обласного центру зайнятості.

У вестибюлі навчального закладу розмістили стенди з інформаційними матеріалами про актуальні на ринку праці професії, пропозиції роботи регіону.

Крім того, кожен охочий міг переглянути паспорти підприємств, установ та організацій району, пройти комп’ютерне профдіагностичне тестування, спробувати написати резюме, ознайомитися з роботою Інтернет-порталу з пошуку працівників та роботодавців «Труд».

«Головним завданням Центру розвитку кар’єри є формування в учнів навичок планування кар’єри, активного пошуку роботи та самозайнятості, створення банку даних підприємств, установ та організацій для проходження учнями виробничої практики та працевлаштування. Результатом роботи Центрів кар’єри повинен бути випускник, який чітко знає, де можна застосувати свої знання на практиці, ще під час навчання здобути максимум практичних навиків та додаткових професійних компетенцій, бачити роботодавця і його вимоги до сучасного працівника», – сказав у вступному слові директор Любомльского районного центру зайнятості Юрій Ліпич.

Голова спілки промисловців та підприємців району, керівник ПП «Профелітбуд» Олександр Дзядук висловив своє бачення рівня робітничої кваліфікації випускників ліцею.

Читайте також: У Любомльському професійному ліцеї діятиме Центр розвитку кар’єри

Відкриття Центру кар’єри стало одночасно і ярмарком кар’єри. Під час заходу присутні мали можливість побачити презентації підприємств Любомльщини. Керівники ТзОВ «Надія» Д. Шлапа, МП «Явір» А. Дужак, ПП «Профтехмонтаж» В. Теребуха, головний інженер ТзОВ «Будівельник» М. Гігера розповіли про діяльність своїх підприємств та запросили на роботу випускників ліцею.

На завершення заходу директор Любомльського професійного ліцею Володимир Дутко зазначив, що основне завдання навчального закладу – навчити спеціалістів, які б зуміли реалізувати себе в майбутньому. Центр розвитку кар’єри сприятиме працевлаштуванню та плануванню кар’єри випускників.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*