На Любомльщині в ще одному із сіл відбулися збори по ОТГ

18.03.2017 / Новини

У селі Руда Хворостівської сільради відбулося обговорення щодо об’єднання в територіальну громаду.

Запросили поділитися досвідом представників Литовезької ОТГ (Іваничівський район) Олега Решетила, який займається проектно-інвестиційними справами громади, та Богдана Кирпичова, виконуючого обов’язки старости двох сіл.

Вони розповіли про здобутки населених пунктів, що увійшли до ОТГ, за останній рік. Порівняли їх бюджети до проведення реформи і тепер.

Мер Любомля Роман Ющук пояснив, що до ОТГ з центром у їхньому місті вони запросили кілька сіл, з яких деякі відмовились від пропозиції чи не подали вчасно відповіді. Не отримали відповіді й від Хворостівської сільради. Наразі процес формування громади вже завершений, опрацьовується документація.

«За проведеними дослідженнями, Любомльська ОТГ цілком могла б утримувати школу та ФАП у Руді», – зазначив Ющук, відповідаючи на питання сельчан.

За словами голови Хворостівської сільради Петра Пархомука, вони не надіслали вчасно відповіді в Любомль, бо, мовляв, не було сенсу. Депутати сільради не підтримали об’єднання.

Жителі ж Руди запевняють, що у них думки ніхто не питав й жодних двірних опитувань не проводив.

Активістка населеного пункту Тетяна Горайчук поділилася з гостями та односельчанами досвідом написання проектів та участі в міжнародних грантах.

Збори організовувала місцева громадська організація «Новий час с. Руда».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*