На Любомльщині сусід побив сусідку через … вишні

06.11.2016 / Новини

На Любомльщині, у селищі Головне, у липні цього року сусід побив літню сусідку, оскільки її вишні своїм віттям спадали на його приватну територію.

Неприємна ситуація між сусідами трапилась 15-го липня близько 21:00 години. 56-річна пані Анастасія, пораючись на подвір’ї, почула звук бензопили, якою зрізували дерева десь поблизу. Виявилось, то сусід зрізував не гілки вишень, за що так сварився, а самі дерева.

На зауваження господині не робити цього, сусід, за її словами, штовхнув її у груди, від чого вона впала на землю. Анастасія не заперечує: наговорила на нього теж згарячу багато непряємного, проте в бійку лізти не збиралась.

Потерпіла розповідає, що 38-річний В’ячеслав, її сусід, після цього ще й взяв вила та пригрозив: “Зараз заколю, с…ку!” На допомогу Анастасії прибіг її молодший син, на власні очі бачив усі події чоловік Анастасії.

Причиною, здавалось би, звичайною сусідкої сварки стали дерева вишні, які із садка потерпілої пускали свої віття на територію сусідів. Анастасія зізнається, що сусіди з ними ворогують уже давно, але домовленості про зріз дерев “під корінь” не було.

Після інциденту з кулаками родина потерпілої викликали поліцію та “швидку”. Анастасія написала заяву у поліцію про побої, але й у заяві зазначала про зріз її ж дерев теж. Зі слів потерпілої, їй у той же вечір стало погано і її негайно відвезли у лікарню. Таким чином, пані Анастасія перебувала на стаціонарному лікуванні у Любомльському ТМО упродовж десяти днів, про що свідчить її листок непрацездатності.

dsc_0011

Син потерпілої Ігор розповідає, що поліція відкрила кримінальну справу за статтею 125 ККУ, а саме умисне легке тілесне ушкодження. У лікарні Анастасію, як вона розповідає, лише через декілька днів після інциденту обстежив екперт, який зробив висновок про легкі тілесні ушкодження.

Нині ж поліція закрила кримінальне провадження “у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення”. У райвідділку повідомили – справа закрита, і без будь-яких упереджень пояснили, що потерпіла може скасувати постанову у судовому порядку.

У постанові про закриття кримінального провадження слідчий Лобко пояснює, що “забій передньої поверхні грудної клітки не може бути прийнятий до уваги, оскільки встановлений на підставі суб’єктивних даних і не підтверджений об’єктивними свідченнями”. Правоохоронці стверджують, що обставини отримання ушкоджень потерпілою і свідчення її чоловіка не знаходять свого підтвердження.

У постанові також зазначено, що встановлені лікарями діагнози не можуть бути прийняті до уваги, оскільки у випадку Анастасії місце мала не гематома і не крововилив (як стверджують діагнози лікарів – авт.), а лишень синець.

Отож, родина потерпілої звернулась до суду про незаконність закриття справи. Таким чином, суд скасував постанову про закриття кримінального провадження. Тобто справу поновлять та, швидше за все, перекваліфікують за іншою статтею.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*