У Любомлі говорили про проблеми та здобутки спортивної галузі

29.03.2018 / Новини, Спорт

Через недостатнє фінансове забезпечення існують проблеми з організацією та проведенням змагань.

Про організацію спортивно-масових змагань в районі, йшлося на щотижневій оперативній нараді під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Герасимчука.

Про це інформує сайт райдержадміністрації.

Завідувач сектору молоді та спорту райдержадміністрації Руслан Гіль зауважив, що з метою забезпечення належного рівня фізкультури та спорту розроблена та діє районна цільова соціальна Програма  на 2017-2020 роки.

З метою залучення учнів до занять фізкультурою та спортом в районі проводиться Спартакіада серед ЗОШ І-ІІ, І-ІІІ ступенів по 7-11 видах спорту. Наразі проведено змагання з баскетболу (дівчата), волейболу (юнаки, дівчата), серед спортивних сімей “Мама, тато, я – спортивна сім’я”. Забезпечено участь команд в обласних змаганнях школярів з баскетболу, волейболу, шкільній футбольній лізі.

Однак, виникають значні проблеми в організації та проведенні заходів через недостатнє фінансове забезпечення змагань школярів, – зазначив завідувач сектором молоді та спорту Руслан Гіль.

Він також звернув увагу на те, що функціонують Любомльська ДЮСШ та Згоранська ДЮСШ, ВФСТ “Колос”. У спортивних школах займається 549 учнів. Функціонують такі відділення: як волейбол (54 учні), баскетбол (28 учні), дзюдо (127 учнів), пляжний волейбол (34 учнів), футбол (290 учнів).

Найбільш вагомих успіхів досягають юні дзюдоїсти, які ставали переможцями та призерами чемпіонатів області, різноманітних турнірів, входять до складу збірної області різних вікових груп.

Вихованець Любомльської ДЮСШ Вадим Чернов торік став срібним призером на чемпіонаті Європи, посів 5 місце на чемпіонаті світу, став Чемпіоном України у своїй віковій групі та виборов третє місце на чемпіонаті України.

Чемпіонкою України стала Дарина Ляшук на змаганнях у Львові. Ще 4 спортсмени перебувають у резерві збірної України.

У спартакіаді “Волинь спортивна” срібними призерами стали волейболістки Згоранської ДЮСШ, поступившись лише команді з міста Луцьк.

На ХІV обласному фестивалі серед ветеранів, який 18 березня відбувся у м. Володимир-Волинський збірна району посіла четверте загальнокомандне місце. Забезпечено участь команд району у чемпіонатах області з дзюдо до 18 років та до 23 років, з шашок серед дорослих.

Проведено чемпіонат району 2018 року з міні-футболу, який тривав три місяці і в ньому взяло участь 16 команд. Цим заходом розпочато Спартакіаду району 2018 року серед колективів фізкультури громад, установ та організацій району.

Календарним планом на 2018 рік передбачено спартакіаду серед допризовної молоді, легкоатлетичні змагання “Хто ти, майбутній олімпієць?”, відкритий “Кубок Згоран” з пляжного волейболу, змагання з нагоди Дня Незалежності, Дня фізичної культури та спорту, ряд турнірів з нагоди державних та професійних свят.

Заплановано участь команд і спортсменів району і в ряді обласних змагань, це зокрема спартакіада “Волинь спортивна – 2018”, чемпіонати з боротьби, настільного тенісу, футбольній лізі Волині, спартакіаді допризовної молоді.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*