На Любомльщині кладовище потребує нагального облагородження

14.09.2016 / Новини

У селі Хворостів, що на Любомльщині, місцеве кладовище потребує термінового облаштування та окультурення території. Розлогі дерева чи їх гілля з кожним сильним поривом вітру можуть впасти й пошкодити десятки пам’ятників.

Ще здалеку помітно дерев’яний штахет, що похилився навколо сільського кладовища. Більшість могил та стежки між ними геть заросли бур’янами. Та найбільше у вічі впадають високі тополі, берези та дуби. Частина гілля на них вже сухі й з потужними поривами вітру можуть впасти та пошкодити монументи. А раптом буревій – то й взагалі доведеться з нуля реставровувати все.

Сільський голова Петро Пархомук весною вже давав запит у Любомльську міську раду з проханням допомогти в облагородженні сільського кладовища. Тоді міськрада виділила 70 тис. гривень.

“Ще 50 тис. гривень нам надала Рівненська сільрада. Вже придбали й розпочали встановлення нової огорожі. Але, аби завершити всі необхідні роботи (здійснити вирубку дерев та викошування чагарників), треба ще до 100 тис гривень, – пояснює Пархомук. – Тож наразі клопочемо до Любомльської районної ради про виділення хоча б 50 тис гривень на це.”

img_1394 img_1397 img_8396  img_8401 img_8402 img_8403

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*