На Любомльщині хочуть розвивати зелений туризм (фото)

09.07.2016 / Новини

Природа Любомльського району багата гарними місцями для відпочинку, адже має і чарівні плеса озер, і розкішні ліси із затишними куточками.

На території Державного підприємства «Прибузький лісгосп» є чимало озер, кожне з яких має свою привабливість та історію.

Про це інформує прес-служба Волинського обласного лісового та мисливського господарства.

Велике Згоранське озеро у сезон переповнене відпочивальниками. Згоранське Мале – трохи подалі, ховається поміж сосен у лісочку. Теж дуже популярне, бо влітку його береги заставлені палатками.

Інша заповідна територія – ландшафтний заказник теж загальнодержавного значення – «Згоранські озера». До нього належать озера карстового походження: Велике Згоранське, Мале Згоранське, Оріхівське, оточене лісовими масивами та болотами, а також окремо розташовані озера Хмільники та Лісне.

Саме до цих територій у лісівників – особлива увага. Заказники суворо охороняються, аби утримати їх в належному стані, зберегти екологічну рівновагу, первозданність природи, чистоту та спокій.

Маючи природні багатства, можна сміливо організовувати зелений туризм. Директор Прибузького лісгоспу Григорій Ющук із цього приводу каже:

“Така ідея не раз у мене виникала. Якби розробити пізнавальні рекреаційні стежки нашими лісовими масивами, було б цікаво і місцевим мешканцям дізнатися багато нового про рідний край, і приїжджим. Адже туристів у нас влітку вистачає. Корисно і прогулятись, і ягід, грибів, лікарських рослин зібрати. Можливо, у майбутньому втілимо це у життя. Зараз же намагаємося працювати над чистотою у лісі, доступними дорогами, приємним зручним відпочинком, тобто встановлюємо щораз нові оригінальні бесідки. Також стараємося, щоб збільшувалося звірини, охороняємо, боремось із браконьєрством”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*