На Любомльщині діє 16 зразкових шкільних музеїв

24.12.2016 / Новини

У навчальних закладах Любомльського району діє 16 шкільних музеїв.

Вони є осередками освіти і виховання, що сприяють формуванню у молодого покоління національної свідомості, любові до рідної землі і свого народу. Три музеї мають звання «зразковий», а нещодавно до них приєднався ще один.

Про це інформує Волинська регіональна дирекція національної телекомпанії України.

Тридцять років тому в прикордонному селі Гуща відкрили музей прикордонної слави. Тоді він був єдиним в області. Більше 300 фотодокументів, сотні листів, військові документи, спогади розповідають про прикордонні застави, що у перші дні війни вступили у бій з фашистськими загарбниками.

А нещодавно спільними зусиллями учнів місцевої школи,  вчителів та батьків у музеї  створені нові експозиції, присвячені  подіям на Майдані та в зоні АТО. Вони сприятимуть патріотичному вихованню молоді, – переконана керівник музею Ніна Середа.

На території Гущанської сільської ради проживає десять учасників АТО. Учні місцевої школи організовують зустрічі із захисниками  Батьківщини.

У музеї зібрано чимало фотодокументів, особистих речей  учасників АТО, серед них – і жовто-блакитне полотнище. Його подарував музею випускник школи Леонід Іванчура.

Учні місцевої школи активно долучаються і до волонтерського руху. Зокрема, сплели 4 маскувальні сітки, які передали нашим захисникам на Схід.

При шкільному музеї діє гурток «Юні музеєзнавці». Гуртківці займаються науково-дослідною роботою, долучаються до різноманітних  конкурсів і перемагають. Про це свідчать численні нагороди від обласного управління освіти і науки, міністерства України. Тож не даремно музею присвоєне присвоєне звання зразкового.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*