На Любомльщині проводять профілактичні заходи, щоб запобігти появі африканської чуми

03.08.2019 / Новини

У Любомлі 1-го серпня відбулось засідання районної державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації.

Присутні обговорили організацію та проведення профілактичних заходів щодо недопущення африканської чуми свиней на території району – повідомяють на сайті РДА.

Як зазначив начальник Любомльського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Микола Вавриш, що з початку 2019 року користувачами мисливських угідь району добуто всього 10 диких кабанів, 10 проб досліджено.

Здійснюється моніторинг щодо африканської чуми свиней в господарствах приватного сектору, відібрано відповідно 13 проб. Результати дослідження – збудника АЧС не виділено.

Також спеціалістами ветеринарної медицини в районі здійснюються подвірні обходи господарств приватної форми власності, з метою обстеження дворів та огляду наявного свинопоголів’я. З початку 2019 року спеціалістами державних установ ветеринарної медицини району вакциновано проти класичної чуми свиней 6700 голів.

Працівники ветмедицини постійно проводять роз’яснювальні роботи серед населення, власників тварин, користувачів мисливських угідь про небезпеку африканської чуми свиней та заходи біозахисту приватних господарств, громадян, підприємств, діяльність яких пов’язана з обігом свиней.

Забезпечують належний контроль за дотриманням ветеринарно-санітарних вимог суб’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з забоєм, переробкою, виробництвом продукції з них та реалізації її на агропродовольчих ринках незалежно від форми власності.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*