На Любомльщині презентували виставу “Казки Святого Миколая” від зразкової театральної студії “Шанс”

20.12.2019 / Новини, Статті

Виступи з музичною виставою відбулися на двох сценах – у Любомльському будинку культури та школі-інтернаті селища Головне. Дійство було чарівним і світлим, як і сьогоднішнє свято. Ролі у казці виконали вихованці старшої групи театральної студії «Шанс», яка діє у Любомльському будинку школяра та успішно сприяє розвитку дитячих талантів.

Керівник драматичного гуртка, професіонал своєї справи Марія Козачук разом із юними артистами цьогоріч підготувала феєричну історію: мандри відомими казками у пошуках Святого Миколая.

Діти-глядачі спілкувалися з Дюймовочкою, П’єро та Мальвіною, Івасиком-Телесиком та Зміючкою-Оленкою, інопланетянами, які «прилетіли» на летючій тарілці, Машею із казки «Маша і Ведмідь», маленькими школярами Максимом та Надійкою, які мандрували від казки до казки і грали в цікаві ігри із залом.

Були, звичайно, й колоритні негативні персонажі, які застосовували свої «магічні» здібності і всіляко перешкоджали дітям «ставати слухняними». Та зрештою Добро перемогло Зло, і колективно виконана пісня про Святого Миколая на завершення постановки зігріла та додала оптимізму.

Завдяки співпраці з вокальним гуртком «Перлинка», керівником якого є Світлана Купира, атмосферу дитячого спектаклю блискуче доповнювали музичні композиції. Під час репетицій та виступів активно допомагала і завжди була поруч культорганізатор будинку школяра Наталія Савош.

Участь у святковому заході взяли учні середніх класів трьох шкіл міста Любомль. Вони майстерно, як на свій вік, зіграли казкових героїв. По-справжньому передали настрій, залишили емоційне піднесення, промінчики доброти та сподівання на диво в день Святого Миколая у серцях діток, які щирими оплесками й привітними усмішками вітали артистів-школярів із глядацьких залів.

Неможливо не згадати слова директора Любомльського будинку школяра Світлани Шваліковської, яка, вручаючи гуртківцям солодкі новорічні подарунки від громади, зазначила:

«Наші діти – найталановитіші і найуспішніші. Їм – велике спасибі. Вистава сьогодні пройшла на високому рівні, його можна дорівняти до обласного. Марія Іванівна Козачук, яка керує зразковою театральною студією «Шанс» – це людина-митець, без неї нам точно не обійтися. І дякуємо всімколегам, хто долучився до творення незабутнього театрального дійства і досягнення спільного якісного результату».

                                На виставах побувала Юлія ХВАС

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*