На Любомльщині неповнолітнім роз’яснили особливості адміністративної та кримінальної відповідальності

27.11.2019 / Новини

У Любомлі та Куснищах школярам пояснили поняття й особливості адміністративної та кримінальної відповідальності.

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права провідним інспектором Любомльського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» в Волинській області, Ольгою Васютич спільно з ювенальним прокурором Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури Наталією Козачук та інспектором з ювенальної превенції Любомльського відділу поліції Яніною Соколюк, було проведено зустрічі зі школярами Куснищанського ЗЗСО та Любомльської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, – інформує Пробація України – Волинська область.

В ході роботи дітям було роз’яснено особливості адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх. Акцентовано увагу на поняття адміністративного правопорушення, вік, після досягнення якого настає адміністративна відповідальність, та зокрема відповідальності за булінг.

Школярів також було поінформовано щодо кримінальної відповідальності неповнолітніх та видів покарань, які можуть бути застосовані до неповнолітніх, визнаних винними у вчиненні злочину.

В ході роботи було продемонстровано фільм «Твоє життя – твій вибір», який на прикладі життєвих історій двох підлітків демонструє важливість вибору друзів, способу життя у підлітковому віці та використано презентацію «Кримінальна відповідальність неповнолітніх».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*