На любомльському ринку на жінку склали протокол за незаконний продаж 2 кілограмів карася

25.02.2020 / Новини

У період з 17 по 24 лютого державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 20 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це повідомляють на сторінці Волинського рибоохоронного патруля у фейсбуці.

Інспектори склали дев’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), три за – ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення), один – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів).

Оформили сім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучили 38 одиниці заборонених знарядь лову (сітні). У порушників вилучили два кілограми водних біоресурсів та п’ять одиниць заборонених знарядь лову. Наклали штрафів на суму 408 гривень.

Для прикладу, 22 лютого Волинський рибоохоронний патруль провів перевірку потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами у Любомлі. Близько 10:00 на центральному ринку міста виявили громадянку, яка реалізовувала два кілограми риби (карась сріблястий). При перевірці жінка не змогла надати документи, що підтверджують законність походження водних біоресурсів.

На громадянку склали протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справи направлено до районного суду для притягнення порушниці до відповідальності. Стаття 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 гривень з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

1 Коментар На любомльському ринку на жінку склали протокол за незаконний продаж 2 кілограмів карася

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*