На кордоні з Польщею закриють один з піших переходів

28.12.2016 / Новини

Польська сторона планує закрити піший пункт перетину Долгобичув-Угринів, хоча експеримент з його запуску виявився доволі успішним.

Як повідомляє портал porteuropa.eu з посиланням на прес-службу Люблінського воєводи, цей пункт пропуску закриють 1 січня 2017 року.

За час функціонування пункт перетину «Долгобичув-Угринів» через нього пройшло 229 698 осіб, з них 85% громадяни України. Незважаючи, на те, що пункт пропуску був піший, люди часто добирались сюди на авто, залишали біля кордону та перетинали кордон.

Також польська сторона мала ініціативу організувати тут перетин туристичних та пасажирських автобусів. Однак все це відкладається на невизначений термін, допоки обидві країни не відкриють тут постійний пункт перетину кордону.

Як припускає видання, наслідками закриття пункту перетину Долгобичув-Угринів стане збільшення черг на українсько-польському кордоні, адже країни досі не домовились щодо формату пункту перетину Малговіце – Нижанковичі, який сподіваються відкрити наступного року. Наразі там передбачається функціонування лише транспортного перетину, хоча і Київ і Варшава, задекларували відкриття дорожньо-пішохідного пункту перетину кордону.

Нагадаємо, піший перехід у пункті пропуску «Угринів-Долгобичув», що дає можливість сотням громадян перетинати кордон пішки та на велосипедах, відкрили 1 липня 2015 року як експериментальний проект на базі тимчасових елементів інфраструктури.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*