На календарі 9 жовтня: на Богослова випав перший сніг — зима настане на Михайла

09.10.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.10, зайде о 18.19. Тривалість дня — 11 год. 09  хв.

* * *

Іменинники: Іван, Тихін.

* * *

9 жовтня в історії України

1928 — у Львові заснована греко-католицька богословська академія.

1961 — місто Сталіно отримало нову назву — Донецьк.

1991 — зареєстрований Союз молодіжних організацій України, створений замість розпущеного комсомолу.

1995 — Укрінформ прийнято до Європейського альянсу пресових агентств.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Безробітні жителі Любомльщини стають підприємцями

У листопаді 2017 року, залишившись без роботи, Тетяна Боярчук звернулася в Любомльський центр зайнятості для пошуку роботи.

За відсутності актуальної роботи, виявила бажання скористатися послугою служби зайнятості – отримати одноразову допомогу для організації підприємницької діяльності.

У квітні 2018-го року безробітна започаткувала власний бізнес за напрямком “Роздрібна торгівля продовольчими товарами” та отримала одноразову допомогу для організації підприємницької діяльності. Завдяки тісній співпраці центру зайнятості з Рівненською ОТГ, в Програмі зайнятості громади було передбачено фінансування підтримки підприємницьких ініціатив серед безробітних громадян, які перебувають на обліку в службі зайнятості району шляхом виділення коштів з місцевого бюджету для організації підприємницької діяльності.

* * *

Погода 9 жовтня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер південно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +11…+13. Вночі —дощ, вітер західний, 7-12 м/с, +6…+8 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

9 жовтня відзначається день пам’яті апостола Іоанна Богослова. У народі примітили, якщо на Богослова сніг, то зима ввійде в свої права на Михайлів день (21 листопада). Якщо дощ зі снігом — з середини січня і до середини лютого тричі варто чекати сильної відлиги. Якщо сонячно і тепло — липень буде дощовим і холодним.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*