На календарі 9 серпня: птахи перестають співати — буде негода

09.08.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.37, зайде о 20.29. Тривалість дня — 14 год. 52  хв.

* * *

Іменинники: Микола, Сава, Пантелеймон.

* * *

9 серпня в історії України

1848 — на Буковині ліквідовано кріпацтво.

1991 — у Запоріжжі почався ІІ фестиваль української пісні “Червона рута” (перший на східній та південній Україні).

1999 — Кабінет Міністрів України затвердив положення про Сорочинський ярмарок

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Затриманій на хабарі Наталії Сушик продовжили термін відсторонення від посади

Вища рада правосуддя продовжила строк тимчасового відсторонення судді Шацького районного суду Волинської області Наталії Сушик від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням її до кримінальної відповідальності.

Зазначимо, дії судді кваліфіковано за частиною третьою статті 368 КК України як прохання службовою особою, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду у великому розмірі для себе за вчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища та одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у великому розмірі для себе за вчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища. Рішенням Вищої ради правосуддя від 14 червня 2018 року суддю тимчасово, до 14 серпня 2018 року, відсторонено від здійснення діяльності. Вища рада правосуддя схвалила продовжити термін тимчасового відсторонення судді до 9 жовтня 2018 року.

* * *

Погода 9 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер західний, 5-10 м/с, температура повітря +24…+24. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 5-10 м/с, +13…+15 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

9 серпня вшановується пам’ять великомученика і цілителя Пантелеймона. У цей день бояться грози: “Хто на Палія (Пантелеймона) працює, у того гроза спалить хліб”. У цей час розпочинається ранній листопад у берези; ходять за лікувальними травами і корінням. Наші пращури помітили, якщо птахи перестають співати, незабаром буде негода.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*