На календарі 9 лютого: дим стелиться землею без вітру, слід чекати снігу

09.02.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.49, зайде о 17.29. Тривалість дня — 9 год. 42 хв.

* * *

Іменинники: Іван, Дмитро, Петро

* * *

9 лютого в історії України

1918 — підписано Берестейську угоду, за якою Німеччина, Австро-Угорщина, Туреччина і Болгарія визнали Україну самостійною державою

1942 — у Києві гітлерівці заарештували Олену Телігу та інших представників української інтелігенції, в основному членів ОУН.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Волинь залишилася без коштів на розчистку доріг

Волинська обласна рада не виділила коштів на розчистку доріг. Про це повідомив директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської обласної державної адміністрації Іван Мирка у Facebook. За словами чиновника, Волинська обласна рада не розподілила державні гроші, а отже коштів на чищення та посипання доріг не дали. За інформацією Івана Мирки, дороги все ж будуть чистити. «Гроші є. Вони лежать мертвим грузом як нерозподілені видатки в облбюджеті», – повідомив посадовець.

* * *

Погода 9 лютого

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер південний, 5-10 м/с, температура повітря +4…+6. Вночі — ясно, без опадів, вітер південно-західний, 5-10 м/с, 0…-2 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

9 лютого відзначається перенесення мощів святителя Івана Златоуста із м. Коман в м. Константинополь. Незважаючи на те, що цей місяць вважається найхолоднішим, цього дня бувала й відлига, але недовга. Тому в народі говорили: “Лютнева відлига нічого не варта”. Цього дня наші пращури спостерігали за хмарами: якщо вони йдуть проти вітру — на сніг. На снігопад також вказував дим з труби: якщо він стелився землею без вітру, слід чекати снігу.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*