На календарі 9 лютого: дим стелиться землею без вітру — буде сніг

09.02.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.49, зайде о 17.29. Тривалість дня — 9 год. 42 хв.

* * *

Іменинники: Іван, Дмитро, Петро

* * *

9 лютого в історії України

1918 — підписано Берестейську угоду, за якою Німеччина, Австро-Угорщина, Туреччина і Болгарія визнали Україну самостійною державою

1942 — у Києві гітлерівці заарештували Олену Телігу та інших представників української інтелігенції, в основному членів ОУН.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Назвали найбільших платників податків і зборів до бюджету Рівненської ОТГ

Рейтинг найбільших платників податків і зборів до бюджету Рівненської об’єднаної громади очолює Волинська митниця, яка у 2018 році до загального кошторису громади сплатила 3, 38 мільйона гривень.

Про це повідомляють у Головному управлінні Державної фіскальної служби України в області.

Другу сходинку посідає підрозділ Держприкордонслужби (2,51 млн. грн.), третю — відділ освіти Любомльської РДА (1,1 млн. грн.).

Замикають першу п’ятірку ДП “Прибузький лісгосп” (683,6 тис. грн.) та відділ освіти Рівненської ОТГ (656,3 тис. грн.)

* * *

Погода 9 лютого

Мінлива хмарність. Без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 2-7º морозу, вдень 2-7º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

9 лютого відзначається перенесення мощів святителя Івана Златоуста із м. Коман в м. Константинополь. Незважаючи на те, що цей місяць вважається найхолоднішим, цього дня бувала й відлига, але недовга. Тому в народі говорили: «Лютнева відлига нічого не варта». Цього дня наші пращури спостерігали за хмарами: якщо вони йдуть проти вітру — на сніг. На снігопад також вказував дим з труби: якщо він стелився землею без вітру, слід чекати снігу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*