На календарі 8 травня: співочі птахи прилітають зграями — на тепле літо

08.05.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.43, зайде о 20.56. Тривалість дня — 15 год. 13  хв.

* * *

Іменинники: Марко, Ярослав, Йосип, Тамара.

* * *

8 травня в історії України

1861 — у Санкт-Петербурзі викопано домовину з померлим 10 березня того року Тарасом Шевченком — розпочався шлях праху Кобзаря в Україну.

2000 — у Львові хулігани побили композитора Ігоря Білозора, який помер через три тижні. Це спричинило в місті хвилю виступів на національному ґрунті

* * *

Про це писав Кордон рік тому

У Замлинні говорили про децентралізацію, медицину, лісову галузь та правопорядок (ФОТО)

“Круглий стіл” для голів об’єднаних територіальних громад 19-го округу на тему “Децентралізація владних повноважень громад: лісова політика, безпека та модернізація системи охорони здоров’я” відбувся в інтеграційному центрі “Замлиння”. Подібний захід Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя організовує вже втрете, а от на теренах Любомльщини він проводився вперше. Певною мірою символічним було й те, що приймала його об’єднана громада, яка на карті району з’явилася теж першою — Вишнівська.

* * *

Погода 8 травня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність без істотних опадів, вітер північно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +12…+14. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 3-8 м/с, +2…+4 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

8 травня відзначається день пам’яті святого апостола і євангеліста Марка. У народі його називали Марк Ключник. Вважається, що Марк відає ключами від дощів. “Якщо випаде у травні три дощі добрих, то і хліба буде на три роки повних”. Якщо співочі птахи прилітають зграями — на тепле літо. Якщо у цей день спостерігалась райдуга висока і крута — до хорошої погоди, якщо ж вона була низькою і пологою — до негоди.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*