На календарі 8 серпня: колір зорі і фіолетовий горизонт — до хорошої погоди

08.08.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.36, зайде о 20.31. Тривалість дня — 14 год. 55  хв.

* * *

Іменинники: Федір, Яків, Гнат.

* * *

8 серпня в історії України

1834 — народився Юрій Федькович, український письменник.

1965 — у селі Шешори Львівської області відбувся несанкціонований мітинг, присвячений відкриттю пам’ятника Тарасу Шевченку (скульптор Іван Гончар), у якому взяли участь син Івана Франка – Тарас Франко, письменник Ю. Назаренко, журналісти В’ячеслав Чорновіл, Л. Кореневич, артистка “Укрконцерту” Тетяна Цимбал, хор “Гомін”

1969 — уперше (і востаннє) Кубок СРСР з футболу виграла команда першої ліги – львівські “Карпати” (перемога у фіналі над ростовським СКА — 2:1).

2004 — введено в дію другий енергоблок Хмельницької АЕС.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Українці купують по 60 тисяч “євроблях” щомісяця

Експерти підрахували кількість авто на європейський реєстрації, що їздять по українським дорогам, та визначили шокуючи темпи росту ринку таких авто. Директор інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting, Олег Омельницький прокоментував інформацію про те, що в Україні 10% від усіх транспортних засобів доводиться на авто з європейською реєстрацією. “Статистики, якої б могли точно оперувати, не існує. Тобто вона виходить якимись непрямими методами.

Наприклад, в минулому році ми робили заміри: ставили операторів на головних магістралях Києва, Львова, Харкова, Дніпра і Одеси, і рахували, який відсоток автомобілів на єврономерах проїжджав на протязі години в годину пік. Таким чином, можна було отримати усереднену кількість, знаючи точно, скільки автомобілів зареєстровано в цій області. У 2017 році ця цифра була 5% в середньому по Україні, але на заході це число було більше”, – пояснив він.

* * *

Погода 8 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер західний, 5-10 м/с, температура повітря +24…+26. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер західний, 5-10 м/с, +13…+15 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

8 серпня відзначається день священномучеників Єрмолая, Єрміппа і Єрмократа, ієреїв Нікомедійських. У наших пращурів це був час збору трав у лікарських цілях. У минулі часи помітили, золотавий колір зорі і фіолетове забарвлення горизонту — до хорошої погоди.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*