На календарі 8 липня: день спекотний — спека може тривати ще сорок днів

08.07.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.18, зайде о 21.39. Тривалість дня — 16 год. 21  хв.

* * *

Іменинники: Петро, Денис, Костянтин.

* * *

8 липня в історії України

1659 — об’єднане 60-тисячне українсько-кримське військо розбило в Конотопській битві 150-тисячні сили московських загарбників під проводом Олексія Трубецького.

1709 — під Полтавою відбулася генеральна битва Північної війни між російськими та шведськими арміями.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

В Україні близько 84% підлітків вживали алкоголь, – опитування

Про це свідчать останні дані Європейського опитування учнів щодо вживання алкоголю та наркотиків (ESPAD). Зокрема, серед дівчат цей показник становить 86%, серед хлопців – 82%.

Також, результати опитування свідчать про те, що кожен шостий підліток в Україні вживає алкогольні напої щотижня або частіше.

* * *

Погода 8 липня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність переважно без опадів, вітер північно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +21…+23. Вночі — мінлива хмарність переважно без опадів, вітер північно-західний, 3-8 м/с, +9…+11 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

8 липня вшановується пам’ять святого благовірного князя Петра і княгині Февронії, муромських чудотворців. Святе подружжя прославилось благочестям і милосердям. Петро і Февронія померли в один день і час. Вони — зразок християнського подружжя. Наші пращури помітили, що коли дня спека, то вона може тривати ще сорок днів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*