На календарі 8 квітня: яка погода цього дня — така вона буде 8 жовтня

08.04.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.43, зайде о 20.07. Тривалість дня — 13 год. 24 хв.

* * *

Іменинники: Марія, Лариса, Василь, Ганна, Алла, Віра.

* * *

8 квітня в історії України

1874 — народився Михайло Коссак, український композитор і диригент.

1882 — народився Дмитро Дорошенко, український політичний діяч. Член Центральної Ради, засновник Музею української визвольної боротьби у Празі.

1930 — вийшов на екрани кінофільм Олександра Довженка “Земля”.

1959 — на Кременчуцькому автомобільному заводі зібрали перший самоскид КрАЗ-222.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

На службі у головненських пожежників — раритетне авто, якому майже 50 років

Місцева пожежна охорона у селищі Головне діє вже понад півстоліття. У нинішньому статусі вона перебуває з 2003 року, коли її на своє утримання взяла селищна рада, а до того це була професійна пожежна частина № 45 і фінансувалася з державного бюджету. Нині тут працює вісім досвідчених вогнеборців, які по двох чергують за схемою “доба через три”. Підрозділ обслуговує не тільки Головне й навколишні села, а й населені пукти Згоранської, Куснищанської, колишніх Нудиженської і Заболоттівської сільрад, навіть в Любомль при потребі виїжджають головненські пожежники.

Своєрідною “родзинкою” пожежного підрозділу є автомобіль “ЗІЛ-157”. Попри те, що техніці без одного року вже півстоліття, вона й досі на ходу, і при потребі виїжджає на боротьбу з вогняним лихом.

* * *

Погода 8 квітня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +15…+17. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +5…+7 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

8 квітня відзначається Собор Архангела Гавриїла і вшановується пам’ять преподобного Василя Нового. У давнину говорили: “Все, що народиться на день Гавриїла — потворне і негарне”. Жінки ж у цей день закінчували останню пряжу, а тим, хто продовжував прясти, казали: “Не піде про запас”. Якщо у цей день схід сонця світлий, значить скоро сніг повністю зійде. Наші пращури примітили, яка погода 8 квітня — така вона буде 8 жовтня, і навпаки.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*