На календарі 8 грудня: на Климента сніг — до дощового літа

08.12.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.15, зайде о 16.16. Тривалість дня — 8 год. 01 хв.

Повний Місяць 3 грудня, захід 11.28, схід 22.09.

* * *

Іменинники: Клим, Петро, Павло, Катерина.

* * *

8 грудня в історії України

1868 — у Львові засновано товариство “Просвіта”.

1991 — у Біловезькій пущі президенти України Леонід Кравчук, Росії — Борис Єльцин і голова Верховної ради Республіки Білорусь Станіслав Шушкевич підписали документи про ліквідацію СРСР і створення СНД.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Суд щодо Пархомука “затягується”: свідкам слово не надали

Судове засідання щодо екс-голови Любомльської РДА Миколи Пархомука, якого впіймали на хабарі у 2 тисячі доларів, знову перенесли. Цього разу – через неповний склад колегії суддів. Про це повідомили сьогодні, 8-го грудня, у Луцькому міськрайонному суді. Чергове засідання провели вже за участю самого обвинуваченого. Напередодні засідання перенесли саме через відсутність Миколи Пархомука, який нібито перебував у Любомльській лікарні через проблеми із тиском.

* * *

Погода 8 грудня

На сьогодні синоптики прогнозують дощ, вітер південно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +3…+5. Вночі — можливий мокрий сніг з дощем, вітер південно-західний, 5-10 м/с, -1…+1 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

8 грудня вшановується пам’ять святого Климента, папи Римського. У народі цей день називається Климентовим: “У день святого Климента зима клин клином вибиває” — з цього часу настає пора сильних морозів: “Климент морозом у чоловіка сльозу гонить”; “Мороз насипав білих троянд”. Якщо ж у цього дня падав сніг — до дощового літа. На Климента боялись побачити в поселеннях польових мишей, оскільки їх наближення до будинків вказувало на холодну зиму.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*