На календарі 8 грудня: на Климента сніг — до дощового літа

08.12.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.15, зайде о 16.16. Тривалість дня — 8 год. 01 хв.

* * *

Іменинники: Клим, Петро, Павло, Катерина.

* * *

8 грудня в історії України

1868 — у Львові засновано товариство «Просвіта».

1991 — у Біловезькій пущі президенти України Леонід Кравчук, Росії — Борис Єльцин і голова Верховної ради Республіки Білорусь Станіслав Шушкевич підписали документи про ліквідацію СРСР і створення СНД.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Скільки українців стикаються з корупцією

Українці стали значно менше стикатися з корупцією у порівнянні з десятьма роками раніше. Про це свідчать результати опитування КМІС, проведені влітку 2018 року на замовлення USAID, передає “РБК-Україна“.

За останні 12 місяців (з літа 2017 року) майже третина українців – 30,6% – стикалась із фактами корупції особисто.

У 2007-ому цей показник був значно вищий – 67%, у 2009-ому – 62,5%, у 2011-ому – 60,1% опитаних зазначали, що відчували на собі прояви корупції з боку представників державних органів.

* * *

Погода 8 грудня

Хмарно з проясненнями. Невеликий дощ з мокрим снігом. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура вночі від 3º морозу до 2º тепла, вдень 1-6º тепла

* * *

Народний прогноз погоди

8 грудня вшановується пам’ять святого Климента, папи Римського. У народі цей день називається Климентовим: «У день святого Климента зима клин клином вибиває» — з цього часу настає пора сильних морозів: «Климент морозом у чоловіка сльозу гонить»; «Мороз насипав білих троянд». Якщо ж у цього дня падав сніг — до дощового літа. На Климента боялись побачити в поселеннях польових мишей, оскільки їх наближення до будинків вказувало на холодну зиму.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*