На календарі 7 січня: Різдво Христове

07.01.2020 / Новини

На календарі 7 січня: Різдво Христове

Сьогодні Сонце зійде о 8.26, зайде о 16.34. Тривалість дня — 8 год. 08 хв.

* * *

Іменинники: Марія, Леонід.

* * *

7 січня в історії України

1853 — народився Микола Аркас, український письменник, композитор, історик.

1910 — у Києві народився Гліб Лозино-Лозинський, один із провідних розробників радянської авіаційно-космічної техніки, зокрема й МТКК «Буран».

1992 — Португалія визнала незалежність України.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Скільки відсотків українців живе за межею бідності

За 2018 рік дохід 14 мільйонів українців став менше, ніж прожитковий мінімум. Варто зазначити, що загальний показник прожиткового мінімуму становить 1853 гривень. Відтак 33,9% громадян України живуть за межею бідності.

Про це повідомили на сайті Державної статистики України.

У відомстві зазначили, що різниця між доходами найбагатших та найбідніших українців зменшилася на 4,2%, тобто у 0,2 раза. Серед жителів міст ця різниця становить 4,9 раза, а серед жителів сіл – 4,5 раза.

* * *

Погода 7 січня

Хмарно з проясненнями. Місцями невеликий мокрий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі від 3º морозу до 2º тепла, вдень 0-5º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

7 січня відзначається Різдво — одне з головних християнських свят. З давніх часів це день примирення, добра, миролюбності, прославлення Христа. Наші предки помітили, якщо цього дня тепло — весна буде холодною. Якщо ж у день Різдва холодно і хурделиця, буде холодно і літом. Густий іній прогнозує літом достаток хліба і малини. Незважаючи на урочистість цього свята, світлий, ясний день вказував на неврожай. А багато зірок на небі — на врожай грибів, ягід та гороху

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*