На календарі 7 серпня: яка погода після обіду, така зима після грудня

07.08.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.34, зайде о 20.32. Тривалість дня — 14 год. 58  хв.

* * *

Іменинники: Ганна, Марко, Олександр.

* * *

7 серпня в історії України

1819 — народився Пантелеймон Куліш, український письменник (романи «Чорна Рада», «Україна»), член Кирило-Мефодіївського братства.

1996 — Міністерство юстиції України зареєструвало всеукраїнську громадську організацію – Конгрес української інтелігенції (голова КУІн — Іван Драч).

1999 — президент Леонід Кучма видав указ “Про День Українського козацтва”, який офіційно святкується щороку 14 жовтня.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Власник вилученого на “Ягодині” Lamborghini сплатив понад мільйон гривень

Співробітники податкової міліції Волині скерували до суду кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податкових та митних платежів при здійсненні ввезення з Федеративної Республіки Німеччина на митну територію України автомобіля марки “LAMBORGHINI HURACAN COUPE AVIO”, 2017 року виготовлення. До притягнення до кримінальної відповідальності чоловік в повному обсязі відшкодував збитки, завдані державі за результатами вчинення кримінального правопорушення. Кримінальне провадження щодо нього, згідно із частиною 4 статті 212 Кримінального кодексу України, скеровано до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності.

* * *

Погода 7 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер південно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +26…+28. Вночі — можливий дощ, місцями грози, вітер південно-західний, 3-5 м/с, +16…+18 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

7 серпня відзначається Успіння (кончина) правовірної Ганни, матері Пресвятої Богородиці. У минулі часи помітили, яка погода на Ганну до обіду, така зима до грудня; яка погода після обіду, така зима після грудня. Спостерігали у цей день за лелеками: якщо за неділю перед Спасом (14 серпня) лелеки почнуть готуватись до відльоту, то зима настане рано і буде морозною, а весна теплою.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*