На календарі 7 липня: на Івана сильна роса — до врожаю огірків

07.07.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.17, зайде о 21.40. Тривалість дня — 16 год. 23  хв.

Місяць: остання чверть 6 липня, схід — 1.34, захід — 14.50.

* * *

Іменинники: Іван, Петро, Яків, Антон, Захар, Єлизавети, Михайло.

* * *

7 липня в історії України

1923 — у Празі створено Український педагогічний інститут імені Михайла Драгоманова.

1940 — у Львові відкрито Літературно-меморіальний музей Івана Франка.

1988 — у Львові створено Українську Гельсінську спілку на чолі з Левком Лук’яненком — громадсько-політичну і правозахисну організацію.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Вийшов у світ комплект кольорових поштівок “Любомль”

За ініціативи Любомльського краєзнавчого музею побачив світ комплект кольорових поштівок “Любомль”. До його складу увійшло 10 листівок із сучасними видами пам’яток архітектури, об’єктів інфраструктури та адміністративних приміщень міста.

Одночасно із поштовими картками музей виступив ініціатором виготовлення двох календариків “Любомль 1287-2017”. Видання такої друкованої продукції буде цікавим для туристів, колекціонерів та любителів історії рідного краю.

* * *

Погода 7 липня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер північно-західний, 3-8 м/с, температура повітря +24…+26. Вночі — можливий дощ, вітер північно-західний, 3-8 м/с, +13…+15 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

7 липня відзначається Різдво славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Івана. Це одне з найулюбленіших серед людей свят. З 7 липня наші пращури починали косовицю, поки трава не засім’янилась. Наші пращури помітили, якщо на Івана сильна роса — на урожай огірків. В давнину говорили, якщо в цей день буде дощ, то через п’ять днів буде сонечко світить. Дощ на Івана Купала вважався благодатним.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*