На календарі 7 квітня: Благовіщення

07.04.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.45, зайде о 20.06. Тривалість дня — 13 год. 21 хв.

* * *

Іменинники: Марія, Йосип, Сава, Василь.

* * *

7 квітня в історії України

1880 — народився Олександр Богомазов, український графік і живописець, провідний представник світового авангарду.

1919 — народився Омелян Пріцак, історик та мовознавець українського походження, засновник і директор Українського наукового інституту Гарвардського університету.

1992 — сформовано i почало функцiонувати командування Вiйськово-морських сил України.

1993 — у Києві почався 1-й чемпіонат України з хокею.

1995 — президент України Леонід Кучма видав указ “Про створення державної скарбниці”.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Березовий сік з Волині продають навіть у польських аптеках

Волинські лісівники заготовляють та переробляють березовий сік, однак жителям забороняють робити це самовільно. Переробкою займаються шість консервних цехів.

“Березовий сік волинських підприємств відомий і за межами України – Польщі, Чехії, Ізраїлі, Канаді. В Польщі наш сік, крім торгівлі, продається також і в аптечній мережі”, – зазначає головний спеціаліст відділу лісових ресурсів Волинського ОУЛМГ Ірина Романюк.

* * *

Погода 7 квітня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, можливий дощ, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +15…+17. Вночі — мінлива хмарність, можливий дощ, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +5…+7 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

7 квітня відзначається свято Благовіщення Пресвятої Богородиці. “На Благовіщення весна зиму поборола”, — вважають в народі, хоча відомі і благовіщенські морози. У цей день відбувається третя зустріч весни. Якщо 7 квітня вітер, іній і туман — до неврожайного року. Якщо сніг на дахах є, так буде він ще через місяць у полі. Якщо Благовіщення холодне — слід чекати сорок ранкових морозів. На Благовіщення гроза — до теплого літа. Небо безхмарне, сонце яскраве — бути літу грозовому; відлига — багато морозів попереду. Якщо на Благовіщення ніч тепла — весна рання буде. Для рибалок це хороший день — на Благовіщення риба добре клює.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*