На календарі 7 грудня: на Катерини ясна погода — морозна зима

07.12.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.14, зайде о 16.16. Тривалість дня — 8 год. 02 хв.

Повний Місяць 3 грудня, захід 10.40, схід 20.54.

* * *

Іменинники: Катерина, Олександр, Григорій, Євген.

* * *

7 грудня в історії України

Сьогодні відзначаються:

– День місцевого самоврядування

– Міжнародний день цільної авіації

1870 — помер Михайло Вербицький, український композитор, хоровий диригент, громадський діяч, священик; автор гімну України “Ще не вмерла Україна”

1991 — в Біловезькій Пущі (Білорусь) на зустрічі Леоніда Кравчука, Бориса Єльцина та Станіслава Шушкевича ухвалено рішення про ліквідацію СРСР.

* * *
Про це писав “КОРДОН” рік тому

Винуватець смертельної ДТП у Любомлі постане перед судом

Прокуратура Волинської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про порушення 39-річним жителем міста Любомль правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть однієї потерпілої та середньої тяжкості тілесні ушкодження ще трьом потерпілим.

Уночі 30 вересня 2017 року чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля марки “Volkswagen Passat”, рухався вулицею Брестською у Любомлі, виїхавши на смугу зустрічного руху, допустив зіткнення із зустрічним автомобілем “Seat Toledo”. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 33-річна пасажирка автомобіля “Volkswagen Passat” загинула.

* * *

Погода 7 грудня

На сьогодні синоптики прогнозують мокрий сніг з дощем, вітер південний, 5-10 м/с, температура повітря 0…+2. Вночі — можливий мокрий сніг, вітер південно-західний, 5-10 м/с, -1…+1 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

7-го грудня відзначається день святої Катерини. Катерина вважається покровителькою шлюбу і наречених, тому в народі її ще називають Женодавицею.

Цього дня влаштовувалися народні гуляння, катання на санках з гірок — санниці. У народі говорили: «Молода зима з гір на санках катається»; «З Катерини зима дойме не миттям, так катанням, не голодом, так холодом». Ясна погода на Катерину вказує на морозну зиму.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*