На календарі 7 грудня: на Катерини ясна погода — морозна зима

07.12.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.14, зайде о 16.16. Тривалість дня — 8 год. 02 хв.

* * *

Іменинники: Катерина, Олександр, Григорій, Євген.

* * *

7 грудня в історії України

1870 — помер Михайло Вербицький, український композитор, хоровий диригент, громадський діяч, священик; автор гімну України «Ще не вмерла Україна»

1991 — в Біловезькій Пущі (Білорусь) на зустрічі Леоніда Кравчука, Бориса Єльцина та Станіслава Шушкевича ухвалено рішення про ліквідацію СРСР.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

На Любомльщині лісівники облаштували нову зупинку

Лісівники ДП “Прибузьке лісове господарство” у селі Старовойтове встановили нову автобусну зупинку. Таке рішення лісівниками було прийняте в результаті зустрічей з мешканцями та керівництвом Рівненської ОТГ, у яку входить Старовойтове, – повідомляє прес-служба волисньких лісівників.

“На цій зупинці люди очікують транспорт, що прямує до Луцька та районного центру. Тож практично вона ніколи не пустує. Сподіваємося, зупинка довгий час збережеться у такому ж стані та приноситиме користь мешканцям місцевої громади”, – зазначають лісівники.

* * *

Погода 7 грудня

Мінлива хмарність. Вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-5º морозу, вдень 2-7º тепла

* * *

Народний прогноз погоди

7-го грудня відзначається день святої Катерини. Катерина вважається покровителькою шлюбу і наречених, тому в народі її ще називають Женодавицею.

Цього дня влаштовувалися народні гуляння, катання на санках з гірок — санниці. У народі говорили: «Молода зима з гір на санках катається»; «З Катерини зима дойме не миттям, так катанням, не голодом, так холодом». Ясна погода на Катерину вказує на морозну зиму.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*