На календарі 7 березня: день прохолодний — літо може бути дощовим

07.03.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.54, зайде о 18.15. Тривалість дня — 11 год. 21 хв.

* * *

Іменинники: Петро, Пилип, Федір, Михайло.

* * *

7 березня в історії України

1573 — Іван Федорович (Федоров) заснував у Львові першу друкарню.

1856 — народився Порфирій Мартинович, український живописець, графік, фольклорист і етнограф.

1932 — народився Володимир Дахно, український кінорежисер і художник-аніматор.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Податківці нарахували майже 750 мільйонерів в Україні

Станом на 1-ше березня 742 особи задекларували доходи в сумі 1 млн грн, отримані протягом 2017 року, що удвічі більше за попередній рік. Про це повідомила Державна фіскальна служба (ДФС). У Києві кількість мільйонерів становить 40% від загального обсягу – 291 особа. Крім того, громадянами подано 75 тис. податкових декларацій про майно і доходи. Загальна сума задекларованого доходу становить 8,1 млрд грн, що на 37% більше, ніж за минулий рік. У ДФС відзначили, що найактивніше свої доходи декларують громадяни у Запорізькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях та у Києві.

* * *

Погода 7 березня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий ясну погоду без опадів, вітер південний, 7-12 м/с, температура повітря +10…+12. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південний, 7-12 м/с, +3…+5 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

7 березня відзначається день пам’яті преподобного Мойсея Білозерського, Маврикія. На Маврикія приходиться самий ранній приліт граків, прилітають перші шпаки, а це вказує на ранню весну. У цей день можна почути самий ранній спів польового жайворонка. У давнину помітили, що прохолодний день 7 березня вказує на те, що літо скоріш за все буде дощовим.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*