На календарі 6 вересня: падає дощ — буде суха осінь

06.09.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.19, зайде о 19.32. Тривалість дня — 13 год. 13  хв.

* * *

Іменинники: Євтихій, Петро, Арсен, Георгій, Єгор, Юрій, Денис.

* * *

6 вересня в історії України

1863 — народився Дмитро Граве, український математик, засновник першої великої вітчизняної математичної школи.

1897 — народився Іван Микитенко, український прозаїк, драматург.

1991 — архієрейський собор УПЦ схвалив Акт проголошення незалежності України

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

“Циркуляр” Банкової впливає на рішення ЦВК, – Ігор Гузь про зрив виборів до ОТГ

Центральна виборча комісія не прийняла рішення про вибори у жовтні в ОТГ. Народний депутат Ігор Гузь переконаний, що така позиція була б не можливою без “циркуляру” з Банкової. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

“Це стосується великої кількості українців. Ситуація – в підвішеному стані. Наступного тижня працюватиму в окрузі. І що, як народний депутат, я маю сказати виборцям: чому окремі сільради вже 2 роки чекають на рішення ЦВК. Не можна гратися з вогнем. Потрібно якомога швидше розблокувати процес. Нехай не у жовтні, а – у листопаді чи грудні, але таки цього року провести вибори. Скажу так: децентралізацію не зупинить жодна влада. Це – одна з найдієвіших реформ, в яку повірили люди!”, – резюмував парламентар.

* * *

Погода 6 вересня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, опади не очікуються, вітер північно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +22…+24. Вночі — мінлива хмарність, опади не очікуються, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +10…+12 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

6 вересня вшановується пам’ять святого Євтихія. З давніх часів до нас дійшло таке спостереження, що зазвичай цей день тихий і безвітряний. Але якщо все ж таки розпочнеться дощ — буде суха осінь; сніг добре землю вкриє, а навесні вчасно зійде.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*