На календарі 6 листопада: цього дня у минулі часи дівчата пряли і ворожили на судженого

06.11.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.26 год., зайде о 16.48. Тривалість дня — 9 год. 22 хв.

* * *

Іменинники: Вікторія, Панас.

* * *

6 листопада в історії України

1943 — від фашистських окупантів був визволений Київ

1960 — у Києві відбувся пуск першої лінії метрополітену завдовжки 5 кілометрів. Вона сполучала п’ять станцій: «Вокзальна», «Університет», «Хрещатик», «Арсенальна» і «Дніпро».

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Трьом веслувальникам з Шацька присвоїли звання КМС

Трьом веслувальникам – вихованцям Шацької дитячо-юнацької спортивної школи – присвоїли звання “Кандидат у майстри спорту України”. Йдеться про спортсменів Олександра Ягодинця, Софію Цюп’ях та Олега Яльницького. Тренер спортсменів — Леонід Цюп’ях.

Веслувальники займаються цим видом спорту багато років, брали участь і перемагали у всеукраїнських та міжнародних змаганнях, усі троє – чемпіони України.

* * *

Погода 6 листопада

На сьогодні синоптики прогнозують дощ, вітер південно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +12…+14. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-східний, 5-10 м/с, +3…+5 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

6 листопада вшановується пам’ять святого Арефи і відзначається день ікони Божої Матері «Усіх скорботних радість». У минулі часи з цього дня дівчата збирались прясти і ворожили на судженого. Вночі 6 листопада може випасти перший стійкий сніг.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*