На календарі 6 грудня: День Збройних Сил України

06.12.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.13, зайде о 16.17. Тривалість дня — 8 год. 04 хв.

* * *

Іменинники: Григорій, Олександр, Макар, Олексій.

* * *

6 грудня в історії України

Сьогодні відзначається День Збройних Сил України

1240 — монголо-татарські війська на чолі з ханом Батиєм захопили, спалили та зруйнували Київ.

1991 — утворено Збройні Сили України.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Інспекторці митного поста “Піща” винесли вирок – три роки позбавлення волі

Працівницю митниці визнано винною у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки.

“Волинський апеляційний суд підтвердив правомірність позиції прокуратури Волинської області та залишив в силі вирок Шацького районного суду, яким старшого державного інспектора митного поста “Піща” засуджено до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, терміном на 2 роки, зі штрафом в розмірі 6800 гривень”, – інформує прес-служба прокуратури.

У жовтні 2015 року у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення “Пулемець” старший державний інспектор здійснила протиправне митне оформлення автомобіля “AUDI A6” 1998 року випуску, ухваливши рішення про пропуск його на митну територію України в режимі тимчасового ввезення терміном до одного року без сплати будь-яких митних платежів. Цими діями державним інтересам спричинено тяжкі наслідки у виді ненадходження до бюджету податкових зборів та обов’язкових платежів на суму майже 362 тис. грн.

* * *

Погода 6 грудня

Мінлива хмарність. Без опадів. Вночі та вранці місцями слабкий туман. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 1-6º морозу, вдень 2-7º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

6 грудня вшановується пам’ять благовірного князя Олександра Невського і святителя Митрофана. Наші пращури звернули увагу на те, що якщо 6 грудня мжичить сніг і вітер з півночі, то через півроку — 6 червня — мжичитиме дощ і дутиме північний вітер. У цей час селяни святкували становлення санного шляху по снігу і льоду.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*