На календарі 5 серпня: серпневі роси — до чудової погоди

05.08.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.31, зайде о 20.36. Тривалість дня — 15 год. 05  хв.

Місяць: остання чверть  4 серпня, схід — 0.03, захід — 14.32.

* * *

Іменинники: Трохим, Ганна

* * *

5 серпня в історії України

1844 — народився Ілля Рєпін, український і російський художник.

1866 — народився Володимир Леонтович, український громадсько-політичний діяч, політик, письменник і меценат, за фахом — правник.

1903 — народився Борис Гмиря, український співак-бас.

1919 — Нестор Махно оголосив про створення своєї «повстанської» армії.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

“Поліклініка без черг”: скільки пацієнтів уже скористалися системою

З початку впровадження електронної системи “Поліклініка без черг” з її допомогою здійснено понад 2 мільйони записів до лікаря. Кількість пацієнтів, які скористалися сервісом, перевищила 1 мільйон. Найактивніший сегмент користувачів – молоді батьки.

Система “Поліклініка без черг” впроваджується в рамках медичної реформи, відповідає вимогам МОЗ і інтегрована з eHealth. Першим у вересні 2016 року був підключений Київський Міський Дитячий Діагностичний Центр, який запустив сервіс в якості пілотного проекту. Його головними користувачами стали молоді батьки. Надалі, під час впровадження сервісу в інших містах, вони показали себе, як найбільш активні користувачі його онлайн-можливостей.

* * *

Погода 5 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +20…+22. Вночі — можливий дощ, вітер північно-західний, 3-8 м/с, +9…+11 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

5 серпня вшановується пам’ять Почаївської ікони Божої Матері і мученика Трохима. У народі Трохима називають Безсонником, оскільки йде пора активної роботи, жнив: “Хорошому господарю день малий”. На полях у цей час закінчується збір зерна. Наші пращури помітили, що серпневі роси — до чудової погоди.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*