На календарі 5 лютого: чути синицю — чекай на морози

05.02.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.53, зайде о 17.21. Тривалість дня — 9 год. 28 хв.

* * *

Іменинники: Євдокія, Геннадій, Федір, Денис

* * *

5 лютого в історії України

1585 — у Львові засновано Успенське Ставропігійне братство.

1992 — Україна встановила дипломатичні взаємини з Норвегією

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Траса “Ковель-Ягодин” у списку найаварійніших на Волині

Начальник патрульної поліції в області Олександр Вовченко під час прес-конференції розповів, що відділ безпеки дорожнього руху, який працює при управлінні, контролює 6200 кілометрів доріг.

Так, у 2018 році патрульні видали 342 вимоги на усунення виявлених недоліків в утриманні вулично-дорожньої мережі та оформили 139 приписів, коли ці вимоги не виконали. Окрім того, склали 342 адмінматеріали на посадових осіб комунальних та залізничних організацій.

За словами Олександра Вовченка, торік на Волині найбільше аварії траплялося на декількох відрізках автошляхів “Київ-Ковель-Ягодин” та “Ковель-Володимир-Волинський-Червоноград-Жовква”.

* * *

Погода 5 лютого

Хмарна погода. Вночі мокрий сніг та сніг, місцями налипання мокрого снігу. Вдень невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби від 3º морозу до 2º тепла у Луцьку протягом доби 0-2º морозу.

* * *

Народний прогноз погоди

5 лютого вшановується пам’ять святого Агатангела. У минулі часи погоду цього дня передвіщали білки та птахи. Якщо під час морозу білка залишає гніздо і спускається з дерева, слід чекати відлиги. Якщо вранці наші пращури виразно чули крик синиці, то варто готувалися до серйозних морозів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*