На календарі 5 квітня: перелітні птахи летять дружними зграями — весна хорошою буде

05.04.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.50, зайде о 20.02. Тривалість дня — 13 год. 12 хв.

* * *

Іменинники: Лідія, Марія, Василь, Іван, Юрій.

* * *

5 квітня в історії України

1710 — Пилип Орлик у місті Бендери підписав “Статут Війська Запорозького” — першу українську Конституцію.

1992 — президент Леонід Кравчук видав указ “Про невідкладні заходи з будівництва Збройних сил України”. Документ передбачав створення Військово-морських сил України на базі сил Чорноморського флоту, дислокованого на території України

2001 — Верховна Рада України ухвалила Кримінальний кодекс України.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

У селі Світязь вже проведено 30 % мережі каналізування

У Шацькому районі відбулася розширена нарада, у якій взяли участь представники обласної та місцевої влади, Шацького НПП, Служби автодоріг в області та будівельної дільниці ТзОВ “Вельт-Капітал”, яка безпосередньо виконує роботи з каналізування.

Основне завдання – залучити до цього процесу усіх, аби не лише провести каналізацію, але й забезпечити благоустрій пляжу та набережної села Світязь до початку туристичного сезону. В цілому, в області працюють над розбудовою інфраструктури усього Шацького району, тому мова йшла і про благоустрій інших територій.

* * *

Погода 5 квітня

Мiнлива хмарнiсть. Без опадiв. Вiтер пiвнiчно-схiдний, 5-10 м/с. Температура вночi 0-5° морозу, вдень 7-12° тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

5 квітня вшановується пам’ять преподобного Никона, ігумена Києво-Печерського монастиря. У народі Никін вважається покровителем гри в шашки. У цей день зяблик прилітає. Птахи були носіями різних прикмет, у тому числі і погодних, тому, у давнину, як тільки птахи повертались з теплих країв, селяни зазивали їх на ганок, годували кришками, зернятками, насінням льону. Наші пращури помітили: якщо перелітні птахи летять дружними зграями, весна хорошою буде.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*