На календарі 5 червня: на Леонтія закінчують саджати огірки

05.06.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.10, зайде о 21.33. Тривалість дня — 16 год. 23  хв.

* * *

Іменинники: Марія, Леонтій, Михайло, Андрій, Олександр.

* * *

5 червня в історії України

1925 — народився Микола Плав’юк, президент УНР в екзилі у 1989-1992 рр., голова ОУН з 1981 р., співорганізатор та віце-президент СКВУ.

1992 — Всеукраїнський Православний Собор у Києві проголосив відродження Української Автокефальної Православної Церкви (УАПЦ).

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

У Шацькому нацпарку реалізовують німецько-український проєкт

Біосферний резерват «Шацький» став пілотною територією для реалізації заходів з екосистемної адаптації до змін клімату.  У Шацькому національному природному парку провели з цього приводу експертний семінар.

Його спільно розробила та реалізувала група експертів з Фонду Міхаеля Зуккова (Грайсфальд, Німеччина) і Центру екології та управління екосистемами при Університеті сталого розвитку Еберсвальде (Німеччина). Учасники семінару мали можливість обговорити питання щодо негативних наслідків змін клімату, їх проявів та заходів з екосистемної адаптації до зміни клімату.

* * *

Погода 5 червня

Хмарна погода з проясненнями. Короткочасний дощ, мiсцями гроза. Вiтер пiвденно-захiдний, 7-12 м/с, вдень мiсцями пориви 15-20 м/с. Температура по області вночi 6-11° тепла, вдень 20-25° тепла

* * *

Народний прогноз погоди

5 червня вшановується пам’ять святителя Леонтія Ростовського і чудотворця Романа Углицького. На Леонтія закінчують саджати огірки. Наші пращури помітили: “Багато ґедзів у цей день — до хорошого урожаю огірків”. Якщо вранці трава пахне сильніше звичного — на дощ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*